4 Adımda Pozitif Düşünmenin Sırrı
Sizce hayattaki ufak tefek şeylerin neden bizi üzmesine izin veriyoruz? Çeşitli alışkanlıkları hayatımıza geçirerek onlardan uzaklaşmak ve olayları olumlu çerçeveden değerlendirmek belki de o kadar zor değildir. Gelin şimdi pozitif bir bakış açısından hayata bakabilmenin ufak sırlarına göz atalım. İşte “4 Adımda Pozitif Düşünmenin Sırrı”!
-
HAYATIMIZI NEGATİFLİĞE SÜREKLEYEN ŞEYLERDEN UZAKLAŞMAK
Her insanın, olayın, durumun, nesnenin bizde bıraktığı olumlu veya olumsuz kimi zaman da nötr etkileri vardır. Pozitif düşünebilmeye elbette ki ancak bizleri mutsuz hissettiren, enerjimizi düşüren şeylerden uzaklaşarak başlayabiliriz. Bizi negatifliğe çeken bu şeyler bir kişi de olabilir, sosyal medya da olabilir, bir şarkı da olabilir, hatta bizi sürekli strese sokan bir bilgisayar oyunu bile olabilir. Bütün mesele bunun farkına varmaktır. Kısacası hayatımızda bize iyi gelmeyen ne varsa onunla aramıza koyduğumuz her mesafe bizi olumlu bakış açısına daha da yakınlaştıracaktır.
-
DOĞRU NEFES TEKNİKLERİ VE SPOR
Doğru nefes alabilmenin hem zihnimize hem de bedenimize sayısız olumlu etkisi vardır. Uygun ve doğru nefes egzersizleriyle zihnimizi olumsuz düşüncelerden arındırabilir ve rahatlayabiliriz. Bunun dışında ufak tefek de olsa düzenli olarak spor yapabiliriz. Spor yaparken vücudumuz endorfin adı verilen mutluluk hormonunu salgılar bu da hem fizyolojik hem psikolojik iyilik halimizi arttıracak etkili bir yoldur. Tabir-i caizse bir taşla iki kuş vurmak diyebiliriz.
-
ŞÜKRETMESİNİ BİLMEK
Üzerimizde hakim olan negatif enerji ve olumsuz çerçeveden hayata bakış, zaman zaman hayatta ne kadar çok şükredeceğimiz şey olduğunu bizlere unutturabilir. Hepimizin umutsuz ya da çaresiz hissettiği zamanlar olmuştur işte tam da o an hayatta daha büyük zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan insanların var olduğunu hatırlamak içinde bulunduğumuz duruma karşı bizlere güç verecektir. Şükrederek bu zorluğu bir deneyim olarak kabul etmek ve ondan elde edeceğimiz kazanımlara odaklanmak üzerimizdeki kasvetli havayı bertaraf eder. Ne demiş Wayne Dyer: “Olduğunuz ve elde ettiğiniz her şey için şükretmek, artık kıtlığa düşmüş bir zihniyeti terk etmek için atılan ilk adımdır.”
-
GÜLÜMSEMEK
Gülmenin bir bilim dalı olarak incelendiğini daha önce hiç duymuş muydunuz? Evet, böyle bir bilim dalı var ve bu bilim dalının ismi “Gelotoloji”. Gelotoloji gülmenin insan fizyolojisi üzerindeki etkilerini inceleyen bir psikoloji dalıdır. Güne gülerek başlayan insanlarda depresyon, panik atak ve anksiyete görülme oranı %30 oranında daha azdır. Bunun yanında güldüğümüz zaman nabzımız ve tansiyonumuz artar, daha hızlı nefes alıp veririz. Böylelikle dokularımıza daha çok oksijen göndeririz. Niye sadece mutlu olurken gülelim, biraz da güldüğümüz için mutlu olalım öyleyse ne duruyoruz hadi şimdi bu yazıyı okuyan herkes yüzüne bir gülücük kondursun ve kendini daha iyi hissetsin.
İREM ARI
Diğer blog yazılarımıza göz atmayı unutmayın!