#BirlikteGelecek Deprem ve Afet Yönetimi Zirvesi Gerçekleşti
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Deprem ve Afet Yönetimi Zirvesi’ne birbirinden kıymetli konuklar katıldı. Etkinliğimiz, Deprem Uzmanı Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki’nin açılış konuşmasıyla başladı. Moriwaki, Türkiye’nin fay hatları ve geçmişteki depremler hakkında bilgiler vererek Türkiye ile Japonya arasındaki deprem yönetimi farklılıklarını vurguladı. Ayrıca, yapı denetimi ve inşaat mühendisliği-mimarlık disiplinlerinin önemini belirterek deprem eğitimi konusunda bilgiler paylaştı.
Dr. Öğretim Üyesi Afet Yönetim Bilim Uzmanı Hacer Canatan, konuşmasında 1999 Büyük Gölcük depremi deneyimlerini paylaşarak afet bilinci ve hazırlıklarının önemini üzerinde durdu. Canatan, Türkiye’deki afet öncesi hazırlıklar, risk yönetimi ve yerel yönetimlerin rolü üzerine önemli bilgiler aktardı.
Sosyal Girişimci, Sivil Toplum Uzmanı Ahmet Türker ise gönüllülük ve sivil toplum kuruluşlarının afet yönetimindeki öneminden bahsetti. Hatay depremi deneyimlerini paylaşarak gönüllülük çalışmalarının etkisini vurguladı ve saha çalışmalarında dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.
Myfi Kurucu Genel Müdürü Hamid Reza Assariha ise, elektromanyetik dalgalar ve iletişim teknolojileri üzerine bilgiler vererek afet anında iletişim projelerini tanıttı.
Plaket takdimleri ile son bulan etkinliğimizde, afet yönetimi ve toplum bilinci konularında derinlemesine bilgi paylaşımı sağlayarak katılımcılarda önemli bir farkındalık ve bilinç oluşturmayı amaçladık. Böylece gelecekteki afetlere daha hazırlıklı ve dirençli bir toplum olma yolunda önemli adımlar atılmasına katkıda bulunduk.