Listenizde Bulunması Gereken 10 Kitap
Yazmak özeldir, fakat yazılanları anlamak, kelimelerin his dünyamızdaki yankılarına kulak verip hayatımızı yönlendirebilmek, bütün anlamlardan daha özeldir. Bizde bu hafta sizler için, listenizde bulunması gereken 10 kitap derledik.
1) Kaosun Kutsal Kitabı / Albert Caraco
Listenizde bulunması gereken ilk kitap “Kaosun Kutsal Kitabı”. Varolan düzeni kabullenip onunla mutlu yaşayan herkes birer ”sosyal böcektir.” Albert Caracon’un kim olduğunu anlamak ve onu tanımak isteyenler için harika bir yapıt. Politikadan, felsefeye, ırkçılıktan, dinden, sanata, bedenden zihne bir çok noktayı tanımlarken, içinde yaşadığımız döneme de şaşırtıcı derecede benzer bir portre sunuyor.
2) Düşünceler / Marcus Aurelius
Her okuduğunuzda yeni anlamlar keşfedeceğiniz, her cümlenin derininde muhteşem anlamlar taşıdığı bu kitap, size çok farklı ufuklar açacaktır.
3) Yaşama Uğraşı / Casere Paseve
Casare Paseve’nin 1935 yılından başlayarak 1950 yılına kadar yazdığı günlüklerinin kitap haline getirilmesiyle oluşmaktadır. Her insan hayatının her döneminde ve her anında bir şeylerin uğraşını veriyor. Bu kitapta Pavese’nin hayatındaki verdiği uğraşlar ve zorlukları göreceksiniz. Pavese’nin en samimi duygularını, mutsuzluğunu okurken duygulanmamak elde değil.
4) Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine / E.M.Cioran
”İnsan ortaya çıkar çıkmaz, Çiçeklerde ortaya çıktı.”
Bana kalırsa, çiçekler insandan çok daha önce vardı ve insanın gelişiyle hala içinden çıkamadıkları bir şaşkınlığa gömüldüler.”
5) Hiçbir Şey İstememenin Mutluluğu / Fernando Pessoa
”Anlaşılmayı her zaman reddettim, anlaşılmak kendini satmaktır.”
Nihilizm, buhran, içe kapanıklık gibi etkilerde yazılmış aforizmalar içeren Fernado Passoa’nın eseri.
6) Anlamaktan Yoruldum / Fernando Pessoa
”Anlamak için kendimi yok ettim”
İki koca kavram ve iki büyük dost iki büyük düşman. Biri anlamak biri anlaşılmak.. Kavram çatışmalarıyla çok farklı dünyalara dokunacağınız bir kitaptır…
7) Varolmanın Dayanılmaz Ağırlığı / Nikola Tesla
”Nefretiniz elektiriğe dönüştürülebilseydi bütün dünyayı aydınlatmaya yeterdi.”
Varolmanın hafifliği ve varolmanın ağırlığı arasındaki ince çizgide yer alan bir kitap..
7) Burukluk / E.M Cioran
Kimi zaman ciddi, kimi zaman gülünç bir düşünce derlemesi olan Burukluk, ilk paragrafından son paragrafına aynı saplantıyı sürdürür. Hem kaygı hem gülümseme dolu bir şüpheyi muhafaza etmek.
8) Biri, Hiçbiri, Binlercesi / Luigi Pirandello
Kitap, insanın varoluşu ve kimliği üzerine eğiliyor. Kendisinden başlayarak tüm hayatı acımasızca sorgulayan ve kendini yeniden bulmak için parçalara bölmeyi öğrenen bir adamı anlatıyor.
9) Göz Yaşları Ve Azizeler / E.M Cioran
”Ben hiç ağlamadım çünkü gözyaşlarım düşüncelere dönüştü. Ve düşünceler gözyaşları kadar acı vermez.”
Cioran, bir inanç krizinin sonucu olan Gözyaşları ve Azizler’de, insanın derinliklerine, hatta uçurumlarına iniyor ve kendi deyimiyle gözyaşlarının kaynağını araştırıyor.
10) Mutluluk Dediğimiz Şey /Frued
Frued‘un tüm eserlerinden özenle derlenmiş bir seçkidir.
”Sevmek ve çalışmak, çalışmak ve sevmek..Hayat bundan ibaret..”